Project Description

Kizomba

I både musikalsk stil og dans er Kizomba som opprinnelig er fra Angola en blanding av Zouk og Tango. Elegansen, sensualiteten og symbiosen mellom danserne ga dansen tilnavnet afrikanske tango.

Kizomba er en veldig vakker og sensuell dans og navnet betyr fest i kimbundu-språket. Denne betydningen viser at angolerne ikke bare er inspirert av Zouk rytmikken men også av selve betydningen av ordet “Zouk”, som på Kreolsk betyr fest.

Kimbundu snakkes av etniske Ambundu (eller Akwambundu) og er et av de mest talte språk i Angola, hovedsakelig i den nordøstlige delen av landet og spesielt i provinsene Luanda, Bengo og Malange. Den tilhører bantuspråkfamilien.

Kizomba først ble raskt populært blant afrikanske artister som har det portugisiske språket til felles: Mosambik , Kapp Verde, Guinea-Bissau og Sao Tome og Principe-øyene.

Nivåer

I dette kurset opererer vi med 2 nivåer; nybegynner og viderekommen.

Nybegynner: Et nivå for nybegynnere åpent for alle som aldri har danset Bachata. Det er også åpent for alle som ønsker å igjen å gå gjennom de grunnleggende trinnene og gå fremover på en koordinert og konsistent måte når de lærer Bachata.

Videregående: Dette nivået er åpent for de som allerede danser Bachata og ønsker å utvikle seg og ha muligheter til å øve eller perfeksjonere seg.

Kizomba